Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:22

Το πανηγύρι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στα Ψαχνά της Εύβοιας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Γοργοϋπηκόου Ψαχνών, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου το πρωί, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος και προεξήρχε και στη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Γοργοϋπηκόου μαζί με τον οικείο Ιεράρχη κ. Χρυσόστομο, ενώ παρέστησαν και πολλοί Κληρικοί εκ Χαλκίδος και εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με Χριστιανούς των Ενοριών τους, όπως και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι με πολλή αγάπη συμπαρίστανται στο μικρό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας μας, αφού η αγάπη και τα αισθήματα της φιλοξενίας στο πρόσωπο της Γερόντισσας Χριστοδούλης, είναι πάντοτε έκδηλα.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό των ως άνω δύο Αρχιερέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συλλειτουργούντος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβ. Αναργύρου Στουραΐτη – Εφημερίου της Ενορίας Πολιτικών, ενώ και αυτή η Εορτή καλύφθηκε ραδιοφωνικά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ