Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 14:02

Το Πάσχα… “σταθερή γιορτή” θέλει να κάνει το Βατικανό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να είναι κοινός ο εορτασμός του από όλους τους Χριστιανούς, επιθυμεί να ορίσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Τη διάθεση αυτή εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την ομιλία του στη διεθνή συνάντηση των καθολικών κληρικών, στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι «η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να ορίσει μια σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ώστε να μπορεί να γιορτάζεται την ίδια ημέρα από όλους τους χριστιανούς. Από Καθολικούς, Ορθόδοξους και Προτεστάντες».

Ακόμη, ο Ποντίφικας επεσήμανε την πρόθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να σταματήσει τον μέχρι τώρα τρόπο με τον οποίο υπολόγιζε την ημερομηνία για κάθε έτος της εορτής του Πάσχα. Συγκεκριμένα, ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε ότι «η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να σταματήσει να ακολουθεί την καθορισμένη, έως τώρα, ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στην πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία».

Η πρόθεση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τον ορισμό σταθερής ημερομηνίας για τον εορτασμό του Πάσχα αποτελεί μια σημαντική κίνηση στον οικουμενικό διάλογο. Αν τελικά επιτευχθεί, θα ανατρέψει τα δεδομένα αιώνων στον εορτασμό του Πάσχα από τους Χριστιανούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ