Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:42

Το νέο ΔΣ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου συνήλθε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2020, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Π.Ε., βάσει του Κανονισμού λειτουργίας του Επιμορφωτικού και Ερευνητικού Εκκλησιαστικού Ιδρύματος (Φ.Ε.Κ. τ. Β΄ 269/2015, όπως τροποιήθηκε Φ.Ε.Κ. τ. Β΄ 5152/2019).

Η νέα, επταμελής, σύνθεση του Δ.Σ., τριετούς θητείας, έχει ως ακολούθως:
Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πρόεδρος του Δ.Σ.

Τακτικά μέλη του Δ.Σ.:
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ. Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ταμίας) Γεώργιος Φίλιας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γρηγόριος Λακιώτης, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής «Ευαγγελισμός» (γραμματέας).

Το Δ.Σ. όρισε ως αναπληρωτή πρόεδρο, σε περίπτωση πρόσκαιρου κωλύματος του προέδρου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Επίσης, ορίστηκαν και δύο αναπληρωματικά μέλη, ήτοι: α) Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και β) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, εκτός των ανωτέρω, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο κ. Κων. Καλτσάς, επιστημονικός σύμβουλος του Ι.Π.Ε. και η κυρία Χρστίνα Αϊβαλιώτου, ειδική γραμματέας του Δ.Σ.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τα μέλη του Δ.Σ., εξήρε το έργο που επιτελείται από το Ι.Π.Ε, ενώ ευχήθηκε στα νέα μέλη του Δ.Σ. για ευόδωση του σκοπού και των στόχων του Ιδρύματος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στην αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και την ένθερμη ανταπόκριση και υποστήριξη του έργου του από όλες τις συνεργαζόμενες Ιερές Μητροπόλεις, στην επέκταση των συνεργασιών και Συμφώνων Συνεργασίας, όπως προκύπτει από το ζωηρό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από διάφορους εκκλησιαστικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς. Τέλος, διαμορφώθηκε ο σχεδιασμός για τη συγκρότηση του προγραμματισμού δράσεων της επόμενης τριετίας, 2021-2023.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ