Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:49

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση στον άγιο Διονύσιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δήλωση που καταδικάζει τα όσα συνέβησαν χθες στο ναό του αγίου Διονυσίου Πολιούχου Αθηνών , το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, συμπαρίσταται στα θύματα της επίθεσης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αντίστασης στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, λίγες μόλις ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση το ΚΙΣ,  τονίζεται πως “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, στον φανατισμό και στην τρομοκρατία να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας σκορπώντας τον φόβο και στοχοποιώντας ακόμη και τους ιερούς χώρους προσευχής”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τούτες τις γιορτινές ημέρες, που το πνεύμα της αγάπης εκπέμπεται σε κάθε γωνιά της χώρας μας, οι οπαδοί του μίσους έσπευσαν να υπενθυμίσουν την παρουσία τους με εκρηκτικό μηχανισμό θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή απλών ανθρώπων στην είσοδο του ιερού ναού του Αγίου Διονυσίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την απεχθή αυτή επίθεση και εκφράζοντας τα συναισθήματα των Ελλήνων Εβραίων, εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες και γρήγορα να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, στον φανατισμό και στην τρομοκρατία να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας σκορπώντας τον φόβο και στοχοποιώντας ακόμη και τους ιερούς χώρους προσευχής. Όλοι μαζί οφείλουμε να εργασθούμε ώστε να υπερασπιστούμε τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού, απέναντι σε όσους επιδιώκουν να επιβάλλουν τον φόβο του μίσους και της βίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ