Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 14:19

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την παρουσία πλήθους πιστών, ιερέων και πνευματικών τέκνων τελέσθηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Χριστού στα Σκούρτα Δερβενοχωρίων, το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου.

Της ευχαριστιακής σύναξης προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καρπενήσιου Γεώργιος και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ο οποίος και τυγχάνει πνευματικό τέκνο του μακαριστού επισκόπου ο οποίος αναφέρθηκε στην παραβολής του Σπορέως, τονίζοντας ότι ο σπόρος είναι ο λόγος του θεού και το χωράφι είναι ο ναός του Θεού”.

Τόνισε ότι “Η Εκκλησία προσπαθεί να μας αφυπνήσει να δημιουργήσει τέτοιες προϋποθέσεις ώστε κάθε φορά που ακούμε τον λόγο του θεού να σκεφτόμαστε ότι είμαστε μαθητές στο μεγάλο σχολείο της Εκκλησίας μας, ώστε ωφεληθούμε από τον λόγο του θεού και να τον κάνουμε πράξη”.

Κλείνοντας ο κ. Γεώργιος τόνισε πως “οφείλουμε να ακούμε τον λόγο του θεού συνεχώς και να σκεφτόμαστε πως ο λόγος του Θεού δεν είναι για τους άλλους αλλά για εμάς και πως εμείς οφείλουμε αυτόν τον λόγο να τον θέσουμε μέσα μας”.

Στην συνέχεια ο μητροπολίτης Θηβών αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Γέροντος Πολυκάρπου εκφράζοντας τον σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την προσφορά του την θεμελίωση του Ησυχαστηρίου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ