Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:51

Το «Εργαστήρι Ψαλτικής» στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μια κατανυκτική βραδιά με ύμνους βυζαντινής μουσικής που απέδωσε η χορωδία “Εργαστήρι Ψαλτικής”, έλαβε χώρα απόψε στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Η μουσική βραδιά περιελάμβανε ύμνους σε μουσική σύνθεση των Δημοσθένη Παϊκόπουλου, Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, Φωτίου Κετσετζή, Αθανασίου Βουγιουκλή, Νικολάου Γιάννου κια Joseph Yazbeck, ενώ την διεύθυνση της χορωδίας είχε ο χοράρχης Αθανάσιος Παϊβανας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ό πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ενώ το παρών έδωσε πλήθος ιεροψαλτών που κοσμούν τα αναλόγια της Αθήνας.

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στον ρόλο του ιεροψάλτη μέσα στην Θεία Λατρεία λέγοντας πως ο ιεροψάλτης δεν είναι απλά ένας αυτόνομος καλλιτεχνικός δημιουργός, αλλά ένας λειτουργός της Εκκλησίας που ανηκει στον κατώτερο κλήρο”

Πρόσθεσε επίσης ότι “θεωρούμαστε πολύ ευλογημένοι που είμαστε φορείς μιας τέτοιας σπουδαίας παραδόσεως. Είναι ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό, που σε μέρες εθνικού αποχρωματισμού και πολτοποίησης και τάσεις μηδενιστικών αξιών, η παράδοση λειτουργεί με προοπτική μέλλοντος. Η παράδοση δεν δημιουργήθηκε από χαρισματικές ατομικότητες αλλά από τις κοινότητες των Ρωμιών και των Ελλήνων Ορθόδοξων”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ