Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 16:23

Το Ίλιον τίμησε τον μακαριστό Πρωτοψάλτη Τίμο Σακελλαρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του μακαριστού Πρωτοψάλτου Τιμόθεου Σακελλαρίου πραγματοποιήθηκε απόψε στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ιερείς από όμορες ενορίες και εκατοντάδες κόσμου που γνώρισαν ή άκουσαν για τον Τιμόθεο (Τίμο) Σακελλαρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με τη ζωή και την ψαλτική δραστηριότητα του τιμώμενου, ενώ περιελάμβανε επίσης μουσικές εκτελέσεις σε συνθέσεις του Τιμόθεου Σακελλαρίου από την πολυμελή βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Κωνσταντίνου Σπερδούλη που διαδέχθηκε τον μακαριστό.

Για τον μακαριστό Πρωτοψάλτη μίλησαν ο σκηνοθέτης Ανδρέας Ζάκας, ο εφημέριος του ναού π. Νικόλαος Βλαβιανός, ο π. Θεοχάρης Σούλης εκ μέρους των χορωδών και τέλος ο Επίσκοπος Θεσπιών ο οποίος αφού συνεχάρη όλους συνέβαλαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τόνισε ότι τέτοιες τιμητικές εκδηλώσεις είναι καθήκον και χρέος απέναντι στον εαυτό μας, διότι η ορθοδοξία, η παράδοση και ο πολιτισμός αυτού του του τόπου, πάντα θα γεννά τέτοιες προσωπικοτητες όπως ο Τίμος Σακελλαρίου.

“Προσωπικότητες όπως ο Τίμος Σακελλαρίου δεν έχουν ανάγκη της δικής μας τιμής καθώς λάμπουν με το έργο τους και την παρακαταθήκη τους. Τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης, μαθητείας και ευγνωμοσύνης αποτελούν ένα χρέος προς τον εαυτό μας. Αν πραγματικά αγαπάμε τον εαυτό μας και την συλλογική μας ιστορία και πορεία, τότε οφείλουμε να προσεγγίζουμε, να ψηλαφίζουμε και να μαθητεύουμε δίπλα σε τέτοιες προσωπικοτητες. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να κατανοήσουμε ότι όλοι μας αποτελούμε κρίκους μιας αλυσίδας πολιτισμού που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να τον εμπλουτίσουμε με το προσωπικό μας χάρισμα”.

Τέλος επεσήμανε πως “ο μακαριστός Πρωτοψάλτης δεν ήταν μόνο χαρισματικός μουσικός, μελωποιός, επιστήμονας αλλά και ένας άνθρωπος δημοκράτης και οξυδερκής ένας πραγματικός μεγάλος και σπουδαίος άνθρωπος”.

Ακολούθως απονεμήθηκαν στην οικογένεια τιμητική πλακέτα εκ μέρους του ναού, η ανώτατη τιμητική διάκριση από τον Δήμου Ιλίου καθώς και ένα λεύκωμα με την ιδιόχειρη υπογραφή του Δημάρχου κ. Ζενέτου, ενώ σε όλους τους χορωδούς ένα αναμνηστικό με την φωτογραφία του Τίμου Σακελλαρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ