Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 17:34

Το άστρο της αγάπης και της ελπίδας άναψε ξανά στην Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια πολλή όμορφη και μελωδική βραδιά εκτυλίχθηκε απόψε το απόγευμα στην Ηλιούπολη και την ενορία της Αγίας Μαρίνας. Χριστουγεννιάτικες κλασικές μελωδίες από πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, γέμισε με νότες την ατμόσφαιρα του ναού και μας εισήγαγε στο προεόρτιο κλίμα να προϋπαντήσουμε τον “εν σπηλαίω τεχθέντα Χριστώ”.

Η μουσική περπάτησε μέσα από το δάσος της λογοτεχνίας με Χριστουγεννιάτικα διηγήματα από τον π. Ιωάννη Μεταξά. Το…εισιτήριο για την παρακολούθηση της μουσικής αυτής εκδήλωσης ήταν η έμπρακτη αγάπη και το ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους και τον σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Μια τσάντα με λίγα τρόφιμα από τον καθένα και το εισιτήριο, γίνεται “εισιτήριο για την όντως ζωή” όπως άλλωστε είπε ο Κύριός μας, “ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε”.

Όπως είπε και ο προϊστάμενος του Ναού, π. Σεραφείμ Δημητρίου “Μουσική για τρόφιμα είπαμε και το κάνουμε πράξη. Οι ενορίτες μας ίσως να μην μπορούν να πάνε στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά δεν θα στερηθούν την μουσική και μαζί θα στείλουν μήνυμα πίστης και αποδοχής του ” δος ημίν σήμερον”, αφού θα στήσουν ένα λόφο ανθρωπιάς.”

Και επειδή Χριστούγεννα χωρίς το κέντρο που είναι η φάτνη και το αστέρι δε νοούνται, στο τέλος της εκδήλωσης φωταγωγήθηκε η φάτνη με το άστρο από το ύψος του κωδωναστασίου να φωτίζει το σημείο, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα του ερχομού της χαράς και της ελπίδας, σε μια εποχή κατήφιας και απαισιοδοξίας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ