Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:40

Το Άργος γιορτάζει τον πολιούχο του άγιο Πέτρο τον θαυματουργό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε πανηγυρικό κλίμα η πόλη του Άργους γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 2 Μαΐου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλει Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Αργολίδος Νεκταρίου και του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Πατρών, έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, σε όλη την πόλη παιανιζουσών του Μουσικού Ομίλου Φιλαρμονικής Άργους «ΟΡΦΕΑΣ» προς ευλογία των πιστών.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Φ. Στεφανόπουλος και Β. Σίδερης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος ο αντιδήμαρχος Δ. Κρίγκος, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου κα.

Στο τέλος της λιτανείας των Ιερών λειψάνων και της Ιεράς εικόνας του Αγίου Πέτρου, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, προς τιμήν του εορτασμού του πολιούχου του Άργους, παρέδωσε στους δημότες τη νέα πλατεία Αγίου Πέτρου. Τα 14.000τ.μ ανάπλασης έχουν ολοκληρωθεί και η όμορφη πλατεία Αγίου Πέτρου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ