Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:15

Τορόντο Σωτήριος: Μόνο ο Χριστιανισμός στηρίζει την ύπαρξή του στην αγάπη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ανάσταση του Χριστού είναι ιστορικό γεγονός. Είναι η απόδειξη της θεότητας του Χριστού. Η απόδειξη ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας. Η απόδειξη ότι ο Χριστός θα επανέλθει για να κρίνει ζώντες και νεκρούς.

Ο Αναστημένος Χριστός είναι ο Αληθινός Θεός. Η Αλήθεια. Η Ζωή. Η Αγάπη. Η Αρετή.

Μόλις η κακία είδε, ότι η αρετή σταυρώθηκε και αναστήθηκε, επαναστάτησε. Χρησιμοποίησε τα πάντα για να σκεπάσει την αλήθεια. Χρησιμοποίησε την πονηρία. Tο ψέμα. Tην δωροδοκία. Να η πρώτη πράξη της κακίας. Δωροδόκησε τους στρατιώτες που φύλαγαν τον τάφο του Χριστού. Τους είπε. Πείτε ότι κοιμόσασταν και ήρθαν οι μαθητές Του και έκλεψαν το σώμα.

Αυτή ήταν η πρώτη πράξη της κακίας. Και συνεχίζει κατά τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποίησε τότε τους στρατιώτες. Από τότε και πάντοτε χρησιμοποιεί τον κόσμο για να σκεπάζει την αλήθεια, που είναι ο Αναστημένος Χριστός. Αντί για τη δωροδοκία χρησιμοποιεί την αθεΐα. Τις ψευτοθρησκείες. Τις πλανεμένες ιδεολογίες.

Η πίστη στον Αναστημένο Χριστό εκάλυψε σχεδόν όλο τον κόσμο. Κέρδισε με την αγάπη. Ποια άλλη θρησκεία ή ιδεολογία, στηρίζει την διδασκαλία και την ύπαρξή της στην αγάπη; Μόνο ο Χριστός και ο Χριστιανισμός. Βλέποντας την πρόοδο του Χριστιανισμού, αφήνιασε η κακία. Είπε στην αρετή, στον Αναστημένο Χριστό. Εσύ την αγάπη και την συγχώρηση. Εγω το μίσος και τον πόλεμο. Και να ιδούμε ποιος θα κερδίσει.

Επιστράτευσε η κακία όλα τα μέσα. Το μίσος. Το ψέμα. Τον φόνο. Γι’αυτό βλέπουμε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης σχεδόν όλα να στρέφονται εναντίον του Χριστιανισμού. Εχουν καταφέρει να παρουσιάζουν την ανηθικότητα σαν ηθική. Το ψέμα σαν αλήθεια. Την κακία σαν αγάπη. Και αυτό δεν έφθασε στην κακία. Εκτός από τον πνευματικό φόνο, χρησιμοποιεί και τον φυσικό φόνο. Η κακία κάθε χρόνο σκοτώνει περίπου εκατό χιλιάδες (100.000) χριστιανούς. Χωρίς κανένα λόγο. Χωρίς καμιά αιτία. Μόνο και μόνο επειδή είναι χριστιανοί και πιστεύουν στην αγάπη και στην συγχώρηση.

Αυτά κάνει ο σημερινός κόσμος στον Αναστημένο Χριστό. Το ψέμα στην αλήθεια. Το σκοτάδι στο φως. Το μίσος στην αγάπη. Η σημερινή πραγματικότητα είναι, ότι ο κόσμος είναι εναντίον του Χριστού. Του Αναστημένου Χριστού.

Ο Αναστημένος Χριστός τα προείπε αυτά, αλλά είπε και το «Εν τω κόσµω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσµον» (Ιωάν. 16, 33).

Αγαπημένοι μου χριστιανοί,

Ήρθατε απόψε εδώ για να γιορτάσετε την Ανάσταση του Χριστού και να συμμετέχετε σ’αυτήν. Γιορτάστε την. Ζείστε την. Μη φοβείσθε ούτε τον κόσμο, ούτε τον θάνατο. Ο Αναστημένος Χριστός νίκησε τον κόσμο. Πάτησε τον θάνατο. Θα πεθάνομε, αλλά θα μας αναστήσει. «Δεύτε λάβετε φως…».

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές εν Χριστώ Αναστάντι

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ