Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:23

Τον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα πανηγύρισαν στην Σκάλα Ωρωπού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα εορταστικό και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Σκάλα Ωρωπού.

Πριν τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος ναού, υποδοχή τεμαχίου λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ευγενής παραχώρηση και ευλογία στο ναό από την ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Φάρου Αυλίδος.

Τόσο στην υποδοχή όσο και στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως.

Ο κ. Κύριλλος προέβη και στην χειροθεσία δύο αναγνωστών, ενώ ακολούθως τελέστηκε η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα με την συμμετοχή πολλών τοπικών συλλόγων της περιοχής, μαθητών σχολείου καθώς ο Άγιος Ανδρέας είναι πολιούχος Ωρωπού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ωρωπού.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος συνεχάρη τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Αρχιεπίσκοπο να τιμάται στα πατρογονικά του εδάφη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ