Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:21

Τον πολιούχο της Άγιο Γεώργιο τιμά η Νιγρίτα Σερρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ευλάβεια και ευταξία οι κάτοικοι της Νιγρίτας προσήλθαν στον ναό του αγίου Γεωργίου για να τιμήσουν την εορτή του πολιούχου τους.

Το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης.

Ο πατήρ Γεώργιος, στην ομιλία του, έκανε λόγο για τον βίο του σήμερα τιμώμενου αγίου, του αγίου Γεωργίου, για τη σημασία του μαρτυρίου του καθώς και για τα ιερά λείψανα, μιας και από χθες φιλοξενείται στον ναό του αγίου Γεωργίου της Νιγρίτας το χέρι του αγίου Παντελεήμονος.

“Η μέρα της γεννήσεως ενός μάρτυρα δεν είναι η μέρα της κατά σάρκα γεννήσεώς του αλλά η μέρα του μαρτυρίου του. Η μέρα κατά την οποία κλείνει τα μάτια του στη γη και τα ανοίγει και αντικρίζει τον Θεό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατήρ Γεώργιος.

Ακόμη, είπε ότι “οι άγιοι μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ακολούθησαν κι αυτοί, τον δρόμο του Θεού και όλες οι πλούσιες ευεργεσίες Του θα στολίζουν και τη δική μας ζωή”.

Τέλος, ο πατήρ Γεώργιος επεσήμανε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα οστά των ανθρώπων, τα οποία προκαλούν μέχρι και αποτροπιασμό κάποιες φορές από τη φθορά τους, και τα ιερά λείψανα των αγίων, “τα οποία θέλουμε να τα προσκυνούμε για να παίρνουμε ευλογία και δύναμη”, όπως υπογράμμισε.

Μετά τη θεία λειτουργία, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας του αγίου Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους της Νιγρίτας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ