Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:32

Τον ιερό ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με θρησκευτική επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Επίσκοπο Συμφερουπόλεως, στο Ναύπλιο το Σάββατο 29 Απριλίου 2017.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από το απόγευμα της Παρασκευής 28 Απριλίου όπου έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός. Κατόπιν έγιναν τα εγκαίνια του μουσείου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά του Ιατρό.

Ανήμερα των εγκαινίων το Σάββατο 29 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος και πλειάδα αρχιερέων τέλεσαν τα εγκαίνια του ναού και την θεία Λειτουργία .

Στην κατάμεστη από πιστούς εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος τόνισε την αξία της ακολουθίας των εγκαινίων ενός καινούργιου ναού, καθώς και για τον αγώνα που πρέπει να κάνει κάθε χριστιανός προκειμένου να ζει μία ενάρετη ζωή που θα τον ωφελεί πνευματικά τον ίδιο και τους γύρω του.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος από την Αργολίδα αλλά κι από άλλα μέρη.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων,  Κορίνθου Διονύσιος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ιλιού και Αχαρνών Αθηναγόρας, Μουάντζα Τανζανίας Ιερώνυμος, Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Άρτης Καλλίνικος, Αργολίδος Νεκτάριος, καθώς και ο Πρωτοσύγκελος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών. Συμπροσευχόμενος ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος.

Στις 27 Απριλίου 2014 μπήκε ὁ θεμέλιος λίθος. Ὁ Ναός αποπερατώθηκε την άνοιξη του 2017 και με την ευκαιρία της επετείου των 140 χρόνων από τη γέννηση του αγίου Λουκά (27 Ἀπριλίου1877) στις 29 Απριλίου 2017 ο Ιερός Ναός του αγίου Λουκά θα εγκαινιαστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο .

Την ακολουθία των εγκαινίων παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος , ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, Ρωσική αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από το Δήμαρχο της Κροστάνδης, Δοβλανιούκ Ολεγκ, από τον σύμβουλο του, Καδομτσεβ Ολεγκ και από τον αντιπρόεδρο εξωτερικών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης Καλγκανωφ Βιατσισλαβ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ελένη Παναγιωτοπούλου Φάνης Στεφανόπουλος και Βασίλης Σιδέρης, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία έψαλλε χορός των ιεροψαλτών Αργολίδος με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Ρούτουλα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος τέλος τίμησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος με έναν σταυρό ευλογίας καθώς και τους δωρητές του ναού με το ανώτερο μετάλλιο τιμής της Μητροπόλεως Αργολίδας.

Ο Άγιος έζησε σε μία τραγική περίοδο της Ρωσικής Εκκλησίας. Από πολύ νέος ανακάλυψε κι έζησε το πραγματικό και πνευματικό νόημα της ζωής. Σπούδασε την ιατρική επιστήμη, χειροτονήθηκε ιερέας και επίσκοπος διδάσκοντας, παρηγορώντας, καθοδηγώντας τους ανθρώπους.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος στο μουσείο του Αγίου Λουκά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ