Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 3:09

Τον αρχ. επίτροπο Ιστιαίας πολιό αρχιμανδριτή Ιγνάτιο Καπνίση τίμησε η μητρόπολη Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, επισκέφθηκε την πόλη της Ιστιαίας και μετέβη στον κατάμεστο Ι. Ν. Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, όπου έλαβε χώρα επετειακή εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια δράσης και προσφοράς, στην περιοχή της Ιστιαίας, του Αρχιμ. Ιγνατίου Καπνίση- Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιστιαίας. Την εκδήλωση οργάνωσαν τα πνευματικά τέκνα του πολιού κληρικού, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διάκονος Νεκτάριος Ευγενικός (ο νεότερος κληρικός- πνευματικό παιδί του π. Ιγνατίου), ανέπτυξε ομιλία με θέμα τα έργα και τις ημέρες του Γέροντα του, κατά το διάβα των πενήντα αυτών ετών. Κατόπιν, Χορωδιά ιεροψαλτών, διδασκάλων και διδασκομένων του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ιστιαία, απέδωσαν τροπάρια Αγίων με τους οποίους έχει συνδεθεί ο πατήρ Ιγνάτιος, ενώ ταυτόχρονα προβλήθηκαν και φωτογραφίες από όλες τις δράσεις και στιγμές του π. Ιγνατίου καθ’ όλο αυτό το διάστημα των 50 ετών.

Εν συνεχεία η Δήμαρχος Ιστιαίας κ. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε με επαινετικούς λόγους στο πρόσωπο του πατρός Ιγνατίου αλλά ανέπεμψε και ιδιαίτερες ευχαριστίες για την προσφορά του στην περιοχή και κλείνοντας επέδωσε στον π. Ιγνάτιος τιμητική πλακέτα ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, εκ μέρους του Δήμου Ιστιαίας για την σύνολη προσφορά του εκεί.

Αμέσως μετά, ο τιμώμενος Αρχιμ. Ιγνάτιος Καπνίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, την κυρία Δήμαρχο για τους καλούς της λόγους, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κύριο Ιωάννη Κοτζιά, τους συντελεστές και όλους τους παρισταμένους για τα αισθήματα και την παρουσία τους. Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως κάθε δόξα ανήκει στο Θεό και στους ανθρώπους εναπόκειται ο συνεχής αγώνας προς την εν Χριστώ τελείωση.

Ύστερα, η συντονίστρια και παρουσιάστρια των επιμέρους σκελών της εκδήλωσης, κ. Ιωάννα Αθανασίου – Εκπαιδευτικός, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να κλείσει δια των διδακτικών του λόγων και της πατρικής του ευλογίας την εκδήλωση. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους συντελεστές και συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του π. Ιγνατίου με λόγους, που προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση σε όλους τους παρισταμένους.

Τόνισε το γνήσιο και κρυστάλλινο εκκλησιαστικό του ήθος και παρομοίασε τη ζωή του Κληρικού με μια λαμπάδα που ανάπτει με τη φλόγα της Θεία Χάριτος, δια των χειρών του Επισκόπου, που φωτίζει και θερμαίνει τους πιστούς που πλησιάζουν, αλλά και απειλείται, ενίοτε, από κακοπροαίρετους ανέμους. Που είναι ετερόφωτη και λάμπει εξ’ αιτίας του μοναδικού Φωτοδότη Χριστού. Ως τέτοια λαμπάδα, χαρακτήρισε και τον πατέρα Ιγνάτιο, στον οποίο ευχήθηκε να καίει και να λάμπει για πολλά χρόνια ακόμα και, όταν ο Θεός τον προσκαλέσει, να του χαρίσει τον Παράδεισο, του οποίου τα αγαθά, τόσες και τόσες φορές ανέφερε στα κηρύγματα του προς το λαό.

Στο τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι, πλήρεις χαράς και συγκινήσεως έλαβαν την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου και τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ