Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:35

Τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Θεόδωρο Βασιλικό τίμησαν στον Άγιο Δημήτριο Πετρουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, το Β’ Πανελλήνιο Σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής, που διοργάνωσε το πολιτιστικό περιοδικό Art & Art Magazine.

Επίτιμος προσκεκλημένος του Σεμιναρίου ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Θεόδωρος Βασιλικός, εξέχουσα προσωπικότητα της Βυζαντινής Μουσικής, ο οποίος τιμήθηκε για την πολυετή του προσφορά στο χώρο της Μουσικής.

Για τον τιμώμενο μίλησαν ο Εκδότης του Art & Art Magazine και Πρόεδρος των Σεμιναρίων, Νικόλαος Αμοργιανός, Καθηγητής και Πρωτοψάλτης του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως και ο Γενικός Διευθυντής του Art & Art Magazine, Επίκουρος Καθηγητής του Southwest University Blagoevgrad, Ευστάθιος Αρβανίτης.

Στο Σεμινάριο ακούστηκαν ύμνοι τόσο από τον ίδιο τον Θεόδωρο Βασιλικό, όσο και από δύο Πρωτοψάλτες τον Ευάγγελλο Γκίκα και τον Πέτρο Πάτρα.

Την εσπερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο οποίος απένειμε την τιμητική διάκριση στον κ. Βασιλικό.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ