Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:04

Τον άγιο νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά τίμησε η Αθήνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη μνήμη του Αθηναίου νεομάρτυρα Αγίου Μιχαήλ Πακνανά του κηπουρού, τίμησαν και φέτος στην Αθήνα. Μέσα στον Ολυμπιείο, στον αρχαίο ναό του Διός τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον τόπο όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Άγιος Μιχαήλ και όπου εκεί ευρίσκονται ακόμη τα λείψανα του Αγίου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισού, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, που με αναμμένα κεριά στα χέρια, δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης.

Ο π. Μάξιμος αφού αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου και στην μεγάλη τιμή για την πόλη της Αθήνας και την γύρω περιοχή τόνισε πως σήμερα δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, αφού τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε την αθεΐα, γιατί έχουμε την ζωντανή παράδοση της Εκκλησίας μας. Και το αίμα του Αγίου Μιχαήλ του Πακνανά είναι ακόμα ζωντανό”.

Ευχαρίστησε τον κ. Κορωνάκη από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών κ. Ελένη Μπάνου και την προϊσταμένη κ. Μαρία Σταυροπούλου για την συνεργασία και την διάθεση του αρχαιολογικού χώρου κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Ευχήθηκε τέλος ο Θεός να επιτρέψει ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, να γίνει η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου και να φυλαχθούν στο ναό της Αγίας Φωτεινής Ιλισού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ