Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 8:00

Τον Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο γιόρτασαν οι ενορίες των κατεχόμενων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον κοσμούντα τη χορεία των μεγαλομαρτύρων της Εκκλησίας μας, Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, τίμουν για άλλη μια χρονιά στην προσφυγιά, με αναστάσιμη λαμπρότητα και τη δέουσα επισημότητα, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές και τα οργανωμένα σύνολα των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Το απόγευμα του Σαββάτου της Διακαινησίμου, 22 Απριλίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Λατσιών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος μίλησε επικαίρως και μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά την Αρτοκλασία, ο Θεοφιλέστατος, τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την βάρβαρο τουρκική εισβολή του 1974 και πάντων των εν προσφυγιά τελειωθέντων συμπατριωτών μας, δεόμενος, παράλληλα, υπέρ απελευθέρωσης και επιστροφής στην κατεχόμενη πατρίδα μας και ανεύρεσης των αγνοουμένων μας.

Μετά το πέρας της Εσπερινής Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία γύρω από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και η προσκύνηση των εικόνων από τους παρευρισκομένους πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Κυθρέας και Κοινοτάρχες των κατεχόμενων ενοριών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, που έχουν ως πολιούχο τον Άγιο Γεώργιο ή εξωκλήσι αφιερωμένο στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο, προς τους οποίους, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, απηύθυνε τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» και ευχήθηκε υγεία, δύναμη και ελευθερία στην πατρίδα μας.

Λουκάς Α. Παναγιώτου / Maistorcy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ