Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:00

Τις Ένοπλες Δυνάμεις τίμησε η Θεσσαλονίκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων εορτάστηκε στη Θεσσαλονίκη με τις δέουσες τιμές και την τέλεση Θείας Λειτουργίας.

Προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτη Στέφανου Τόλιου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Αθανασίου αλλά και πλήθους ιερέων τελέστηκε το πρωί Θεία Λειτουργία στον κεντρικό ναό Παναγίας Δεξιάς της συμπρωτεύουσας.

Το παρών έδωσαν από την Κυβέρνηση ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, βουλευτής ΑΝΕΛ, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βούλα Πατουλίδου και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ηλιας Λεοντάρης, εκπροσωπώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις.

“Δεν υπάρχει άνθρωπος στην ορθόδοξη πίστη αλλά και παγκοσμίως που να μην είπε Παναγία μου”, τόνισε ο π. Στέφανος στο κήρυγμά του, αναφερόμενος στον βίο αλλά και τη σημασία της Παναγίας για κάθε πιστό. Στο τέλος, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη θεία λειτουργία.

Ο προϊστάμενος του ναού Παναγίας Δέξιας Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Βακαλάκης ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο  και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους ένστολους που παραβρέθηκαν στον ναό.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από το ORTHODOXIA.INFO

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δημοσθένης Τσαβδαρίδης, Ι. Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ