Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:20

Τη μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου τίμησαν στην Εκάλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου εόρτασαν σήμερα στην Αγία Μαρίνα Εκάλης. Ο ναός έχει αφιερώσει το βορινό κλίτος του, στον Όσιο Αρσένιο, έναν όχι και τόσο διαδεδομένο άγιο, που όμως ήταν πνευματικός πατέρας του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του αγιορείτου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Orthodoxia.Info ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος Μωραϊτης, η επιλογή του ονόματος του Οσίου για το παρεκκλήσιο έγινε ύστερα από θαυμαστή φανέρωση του Οσίου στους ιερείς του ναού, που εκείνη την περίοδο βρίσκονταν σε αναζήτηση για το όνομα που θα έδιναν. Ο ναός φυλάσσει τεμάχιο λειψάνου του Οσίου Αρσενίου και είναι η δεύτερη πανήγυρη της ενορίας.

Στην σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ιερείς από όμορες ενορίες, ενώ προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας αρχιμανδρίτης Νικάνωρας Καραγιάννης, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στις παρεξηγημένες έννοιες της άσκησης και της παράδοσης, που μας θυμίζει η ζωή και η μορφη του οσίου Αρσενίου του καππαδόκου

«Η άσκηση αποτελεί τον πυρήνα της χριστιανικής ζωής που σε όλες της τις μορφές και τις εκφάνσεις είναι ένας αγώνας αδιάκοπος για την αυθυπερβαση μας.Άλλωστε η χριστιανική ζωή είναι σταδιο για πολλά αθλήματα. Και η παράδοση είναι ο δοκιμασμένος δρόμος και τρόπος για να φτάσουμε εκεί. Παράδοση λοιπόν δεν είναι στάση και αγκύλωση στο παρελθόν, αλλά δρόμος που έρχεται από το χθες και πορεύεται στο αύριο.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως “Οι άνθρωποι του καιρού μας λένε “Η ζωή τρέχει μπροστά, αλλάζει. Αλλάζουν οι ιδέες, οι επιλογές, οι προτιμήσεις των ανθρώπων.Σωστά όμως δεν αλλάζει η ιστορία δεν αλλάζουν οι καταβολές μας και τα σημεία αναφοράς του έθνους. Το κράτος μπορεί να αλλάζει όχι όμως το έθνος. Σε αυτή την ακανθώδη διαχείριση τέτοιου είδους θεμάτων αυτές τις μέρες επιδόθηκε η κεντρική εκκλησιαστική διοίκηση. Για αυτό μέσα από αυτά και άλλα τέτοια πολύπλοκα προβλήματα εμείς πρέπει να αναρωτιόμαστε για τους εαυτούς μας και τους άλλους. Ποια είναι η ποιότητα της πίστης μας ? Ποιο είναι το βάρος της και το βάθος της? ποιο άραγε το αντίκρισμα της στη ζωή μας και την ιστορία ?”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ