Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 2:20

Την πρώτη της εκδήλωση ενημέρωσης πραγματοποίησε η Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων της Αρχιεπισκοπής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

H Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 την 1η Εκδήλωση επικοινωνίας και ενημέρωσης με θέμα: «Η γυναίκα σε καιρούς κοινωνικής αστάθειας».

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στην προσφάτως εκλιπούσα Χριστίνα Βάγια, η οποία επί σειρά ετών υπήρξε Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού, παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ΙΗ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Φιλοθέης, Ψυχικού και Παπάγου Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριου Τσολίδη και του Γραμματέως της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Αιδεσ. Πρεσβ. Γεωργίου Χριστοδούλου, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ιερείς των Ι. Ναών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και πλήθος γυναικών.

Την εναρκτήρια εισήγηση ανέλαβε η κ. Ελένη Καραγιάννη, Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας και Οικογένειας με θέμα: «Αναζητώντας το πρόσωπο της Γυναίκας σήμερα», στην οποία περιέγραψε την θέση της γυναίκας στο παρελθόν και στο παρόν, θέτοντας το πλαίσιο της εκδήλωσης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η ομορφιά παράγεται στην ισότητα της σχέσης. Η γυναίκα σήμερα μπορεί να κερδίσει την θέση δίπλα στον άνδρα, όχι ανταγωνιστικά αλλά μέσα από τη σύνθεση, προσπαθώντας να βρει τη συμπόρευση και αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Παπαευαγγέλου με θέμα: «Αναιρείται η μητρότητα στην εργαζόμενη γυναίκα;», η οποία τόνισε ότι το δίλημμα μητρότητα- καριέρα είναι στην ουσία ψευδοδίλημμα καθώς υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες οι οποίες συνδυάζουν άψογα τον ρόλο της εργαζόμενης μητέρας με την πολυτεκνία και αποτελούν υπόδειγμα ηθικής δυνάμεως, εργατικότητας και αφοσιώσεως.

Στην τρίτη ομιλία, η Εκπαιδευτικός Θεολόγος – Συγγραφέας κ. Μαρία Λαρίου – Δρεττάκη παρουσίασε την εισήγηση με θέμα: «Η μέριμνα της Εκκλησίας και η ενεργότερη συμβολή των γυναικών στο κοινωνικό και πνευματικό έργο της Ενορίας. Σύσταση Ενοριακών ομάδων της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων (ΥΓΘ)», όπου αναφέρθηκε στην πορεία της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων και στις προσπάθειες σύστασης βοηθητικών ομάδων στις ενορίες. Απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες των ενοριών για ενεργότερη συμμετοχή και δράση.

Τέλος, η Κοινωνική Λειτουργός πρ. Τμηματάρχης ΥπΕΚΑΚΑ κα Λαμπρινή- Νινέττα Ζώη ανέπτυξε το θέμα «Συζήτηση για την Οργάνωση και Λειτουργία των Ενοριακών Ομάδων της ΥΓΘ» όπου διατύπωσε την ανάγκη δημιουργίας υποδομής, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί η γυναικεία προσφορά μέσα στην ενοριακή ζωή, ενώ έθεσε προς συζήτηση ένα σχέδιο οργάνωσης της λειτουργίας των ενοριακών ομάδων.

Την εκδήλωση συντόνισε η Νομικός και Εκπαιδευτικός κα Δώρα Σκιαδά – Λακιώτη, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία και συνόψισε τα όσα ακούστηκαν, είπε χαρακτηριστικά: «Στην πραγματικότητα η Επιτροπή αυτή δεν αναφέρεται σε γυναικεία θέματα αλλά κοιτά τα ανθρώπινα θέματα μέσα από την ευαισθησία της γυναικείας ματιάς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ