Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:31

Την προστάτιδα του Φιλόπτωχου Ταμείου τίμησαν στους Αγίους Ακινδύνους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε μια λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός ναός Αγίων Ακινδύνων δήμου Αγίων Αναργύρων, τιμήθηκε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία, προστάτιδα των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και περιελάμβανε απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας, αλλά και οικονομικό απολογισμό της φιλοπτώχου αδελφότητος. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο την δύσκολη οικονομική συγκυρία, το έργο που επιτελείται είναι ιδιαίτερα σημαντικό με την ενορία να δραστηριοποιείται στο συσσίτιο (για 30 άτομα ημερησίως, 40 δέματα μηνιαίως), την τράπεζα αίματος, την τράπεζα ρουχισμού, επισκέψεις σε ιδρύματα, τους κύκλους συνάξεων για την Αγία Γραφή, σε μαθήματα βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακούς χορούς.

Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι η παράλληλη προσπάθεια που γίνεται για την αποπεράτωση του ναού. Και όλα αυτά με την στήριξη και συνδρομή των ενοριτών, που συνεισφέρουν από το υστέρημά τους για να δουν το μεγαλοπρεπή ναό των Αγίων Ακινδύνων να τίθεται σε λειτουργική χρήση.

Ευχαριστίες δόθηκαν στους επιτρόπους του ναού αλλά και στις εθελόντριες που διακονούν καθημερινά στα συσσίτια. Η υπεύθυνη του φιλόπτωχου ταμείου επίσης ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού π. Αντώνιο Μαλούφ, ο οποίος αναλώνεται καθημερινά για τις ανάγκες του ναού και των ενοριτών.

Ακολούθως έγινε η κοπή της αγιοβασιλόπιτας της ενορίας, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδια από την Νεανική Χορωδία – Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Παναγή Μπαρμπάτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ