Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:47

Την Παναγία Δημιοβίτισσα υποδέχθηκε η Καλαμάτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Δημιοβίτισσας από την ομώνυμη Ιερά Μονή.

Ένα εκκλησιαστικό τελετουργικό που πραγματοποιείται σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος το 1843.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Παναγίας της Δημιοβίτισσας, τονίζοντας ότι η Μεγαλόχαρη στέλνει μήνυμα ελπίδας κι ενότητας κι ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, όταν ο ένας θυσιάζεται για τον άλλο. Συνάμα, ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει και να καθοδηγεί τα έργα όλων και να πρεσβεύει προς τον Κύριο τώρα που δοκιμάζεται το μέλλον της πατρίδας μας.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο Υποδιοικητής του 9ου Σ.Π. Αντισυνταγματάρχης Δ. Λυμπερέας , ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Π. Μάνδαλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η ιερά εικόνα εναποτέθηκε στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ