Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 3:54

Την Παναγία Γοργοϋπήκοο υποδέχθηκε ο Βύρωνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πιστοί από όλη την Αττική παρακολούθησαν το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα, την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. στο κήρυγμα που έκανε στον Εσπερινό είπε τα εξής:

”Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας όπου σήμερα βρίσκεται ανάμεσά μας μεταφέρθηκε από τους Αγίους Τόπους εδώ στην ενορία της Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα για να μας συνδέσει έτσι με την Αγία Γη και με τον τόπο όπου το μυστήριο της θείας οικονομίας πραγματοποιήθηκε. Μεταφέρει το νου μας, την καρδιά μας, την σκέψη μας εις την Αγία Γη. Εκεί, που τελεσιουργήθηκε το μυστήριο της σωτηρίας μας, εκεί που γεννήθηκε ο Κύριος μας, εκεί που δίδαξε, εκεί που θαυματούργησε, εκεί που Σταυρώθηκε και εκεί που Αναστήθηκε. Άρα λοιπόν, όταν προσκυνούμε εδώ την Ιερά και Αγία Εικόνα, ουσιαστικά ασπαζόμεθα την Αγία Βηθλεέμ, την Αγία Ναζαρέτ, τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, τον φρικτό Γοργοθά, την Ιερά Αποκαθήλωση, το Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, και κάθε τι άλλο το οποίο εκεί εβρίσκεται για να μαρτυρεί την Αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους.

Ιδιαιτέρως όμως, η Ιερά αυτή Εικών μας συνδέει με τον τόπο εκείνο όπου η Παναγία μητέρα Του Κυρίου μας γεννήθηκε, εκεί βάδισε, εκεί άκουσε την διδασκαλία του Κυρίου μας, εκεί πόνεσε, στο Γολγοθά για το πάθος και το Σταυρό του Υιού Της του Μονογενούς, εκεί προσηύχετο, εκεί που απέθανε και ετάφη. Επομένως και τα Θεομητορικά σεβάσματα προσκυνούμε και τα προσκυνούμε για να ζητήσουμε από την μητέρα του Κυρίου μας την προστασία Της, την χάρη Της, την βοήθειά Της, την ευλογία Της, την ίαση της ψυχής και του σώματός μας. Και εκείνη σαν αυθεντική και αληθινή μητέρα μας ακούει και ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας. Γι’ αυτό και ονομάζεται Γοργοϋπήκοος, δηλαδή ακούει τις προσευχές μας, ακούει τα αιτήματά μας και σπεύδει να χαρίσει στο καθένα αυτό που του ζητάει.

Έχουμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ κ. Θεόφιλο και τους αδερφούς Αρχιερείς και Ιερείς, την Αγιοταφική αδελφότητα η οποία θέλησε να μας δώσει αυτή την μεγάλη ευλογία και την χαρά να έχουμε ανάμεσά μας την Θεοτόκο η οποία μέσω της Ιεράς Εικόνος Της μας συνδέει με τον ουρανό”.

Η προσκήνηση του Ιερού Σεβάσματος θα συνεχιστεί μέχρι της 21 Ιουνίου 2015.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ