Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:51

Την Παναγίας την Ρευματοκρατούσα εόρτασαν στη Μητρόπολη Γουμενίσσης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προέστη στις εόρτιες εκδηλώσεις, επί τη εορτή της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης στην περιοχή της Γεφύρας Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της 24ης Απριλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Πανηγυρικού Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία ετελέσθη εις τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης και του Αποστόλου Θωμά.

Κατά την διάρκεια των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων παρέστησαν οι Βουέυτές της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, εκπρόσωποι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην χαρμόσυνη Πασχάλιο περίοδο που διανύουμε, στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου που όλος ιδιαιτέρως τιμάται στην περιοχή της Γέφυράς όπου και φυλάσσεται η περισπούδαστος εικόνα Της, την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από την Ανατολική Θράκη, καθώς επίσης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του επιχώριου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου για την πρόσκληση που απεύθυνε να προστεί των εκδηλώσεων σε ένα Ναό όπου ο Μητροπολίτης μας συνδέετε όλος ιδιαιτέρως λόγω του ότι, από εδώ ξεκίνησε την διακονία του εν τη Εκκλησία, διακονώντας το Ιερό Βήμα και απαγγέλλοντας για πρώτη φορά την «Κυριακή Προσευχή» και το «Σύμβολο της Πίστεως», ενώ πραγματοποίησε και το πρώτο του κήρυγμα το έτος 1975.

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ