Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 9:01

Την κάρα του προστάτη της αγίου Σεραφείμ υποδέχθηκε η Καρδίτσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Καρδίτσα υποδέχθηκε την τιμία κάρα του πολιούχου και προστάτου της Αγίου Σεραφείμ. Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος επιδέχθηκε την τιμία κάρα του Αγίου στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ναό του Φαναρίου, (τόπος μαρτυρίου του Αγίου) και προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού, που τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό.

Ακολούθως η τιμία κάρα ανεχώρησε για την πόλη της Καρδίτσας με ενδιάμεσες στάσεις στον χωριό Παλαιοκκλήσι και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

Στις 6:40 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της τιμίας κάρας στην κεντρική πλατεία της πόλεως και ακολούθησε η Λιτάνευση αυτής προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Της Λιτανεύσεως και του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Τιμοθέου.

Ευχαριστίες για την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου και προστάτη της πόλεώς μας Αγίου Σεραφείμ εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ