Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:15

Την εύρεση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Γοργοεπηκόου πανηγύρισε η Μονή στα Ψαχνά Ευβοίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου 2015, την ετήσια εορτή της Ευρέσεως της εφεστίου θαυματουργού Ιεράς Εικόνος, η οποία αποκαλύφθηκε πριν 51 χρόνια, κατά το έτος 1964, κατόπιν οράματος, το οποίον είχε η μακαριστή Γερόντισσα Ταξιαρχία Σκουτέλα.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Σαββάτου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συγχοροστατούντος και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Κληρικών της Χαλκίδος, αλλά και πολλών χριστιανών, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ευβοίας κ. Νικόλαο Μαυραγάνη, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας.

Πριν την Απόλυση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ι. Εικόνος της Γοργοεπηκόοου πέριξ του Καθολικού της Ι. Μονής, την οποία κρατούσαν νέοι- εθελοντές του δραστηρίου Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ψαχνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Σπυρίδωνα Ραπτάκη.

Μετά τη Λιτανεία, ευλογήθηκαν οι Άρτοι-προσφορές των πιστών, κατά την Ακολουθία της Αρτοκλασία και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου κ. Διονύσιος κήρυξε εμπνευσμένα, όπως πάντοτε, τον θείο λογο.

Στην ομιλία του, ο κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην θεολογία της Εκκλησίας μας περί του θεανδρικού προσώπου του Ιησού Χριστου. Τόνισε δε ότι η Σάρκωση του Θεού πραγματοποιήθηκε χάρη στην ελεύθερη συγκατάθεση της Παναγίας Μητέρας Του και ο καθε άνθρωπος μπορεί να ζήσει την παρουσία του Χριστού στη ζωή του, ζώντας στο Άγιο Σώμα Του, την Αγία Εκκλησία.

Μετά το κήρυγμα του αγίου Κορίνθου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην Ιερά μας Μητρόπολη, την οποία εκ νεότητός του και επί τριακονταετία διηκόνησε ευαρέστως.

Την ιερά Υμνωδία, κατά την διάρκεια του Εσπερινού, διηκόνησαν ο Πρωτοπρεσβ. Αργύριος Στουραΐτης, εφημέριος Πολιτικών και ο κ. Στυλιανός Μπενής, καθηγητές και οι δύο στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την επομένη, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Κυριακή 24η Μαΐου, ετελέσθη στην Ι. Μονή ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, αναφερθείς στο μυστήριο της εκκλησιαστικής ενότητος, με πρότυπο την ενότητα Θεού και ανθρώπου στο πρόσωπο του Χριστού, αλλά και των τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδος.

Στην Απόλυση ευλογήθηκε και το καθιερωμένο φαγητό – πανηγύρι, το οποίο η αγάπη της Γερόντισσας της Ιεράς Μονής, μοναχής Χριστοδούλης, με την φιλότιμη βοήθεια πολλών ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής, προετοίμασαν και προσέφεραν στους ευσεβείς πανηγυριστές.

Και αυτή η ιερά Πανήγυρη της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Της, στους 97,7 των fm.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ