Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 10:02

Την εορτή του Αγίου Αρσενίου τιμά η Πάρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Με τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Λάμπης κ. Ειρηναίου και του οικείου μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου,  ξεκίνησαν οι εορτασμοί της μνήμης του Αγίου Αρσενίου στην Ιερά μονή Χριστού Δάσους στην Πάρο.

Η γυναικεία ιερά μονή Χριστού Δάσους, παράλληλα και μονή Αγίου Αρσενίου, βρίσκεται κοντά στην πόλη της Πάρου και εορτάζει την ημέρα της Μεταμορφώσεως αλλά η γνωστότερη και δημοφιλέστερη εορτή της είναι την ημέρα της μνήμης του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω.

Τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου, η κάρα και το χέρι του, όπως και η σιαγόνα του Αγίου Ραφαήλ την οποία μετέφερε ο Μητροπολίτης Λάμπης, από την Κρήτη δέσποζαν στο κέντρο του νέου προσκυνηματικού ναού της μονής.

Λίγο πριν την έναρξη του εσπερινού, τα ιερά λείψανα με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκαν στον ναό όπου τα υποδέχτηκε ο επιχώριος μητροπολίτης.

Ο κ. Καλλίνικος παρουσίασε στο εκκλησίασμα τους δύο αρχιερείς που συμμετέχουν στην πανήγυρη του μοναστηριού, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον κ. Ειρηναίο όσο και για τον κ. Αντώνιο.

Στον λόγο του, ο Επίσκοπος Σαλώνων αναφέρθηκε στην πραγματική πίστη που θα πρέπει να έχει ένας χριστιανός αλλά και για το πώς πρεπει να είναι η σχέση μας με τον Χριστό.

“Η σχέση με τον Χριστό πρέπει να είναι συνεχής, αληθινή και ζωντανή”, τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να συναντήσουμε τον Χριστό αν δεν αγωνιστούμε και αν δεν μιλήσουμε καθαρά για την σχέση μας μαζί του”.

Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ