Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:18

Την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού γέροντα Προκόπιου Μερτύρη τέλεσε ο μητροπολίτης Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, και περί ώραν 16:00 τελέσθηκε στο καθολικό της Ι. Ανδρώας Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» η Εξόδιος Ακολουθία του κτήτορος και Ηγουμένου αυτής κυρού Προκοπίου (κατά κόσμων Ελευθερίου) Μερτύρη, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου πλαισιουμένου υπό Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας ως και εξ άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Η αναγγελία της εκδημίας του αοιδίμου Γέροντος συνεκίνησε τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν εκ διαφόρων γεωγραφικών περιοχών δια να αποτίσουν προ της σωρού του το «ύστατο χαίρε» και να λάβουν την ευχή του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στον επικήδειο λόγο Του, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκδημήσαντος γηραιού Κληρικού και στο πολύ μεγάλο ποιμαντικό έργο του, το οποίο διακόνησε έως της ύστατης αναπνοής του. Και η αγάπη του όμως, για τον Μοναχισμό υπήρξε μεγάλη αποδεικνυόμενη αυτή, αφ’ ενός μεν με την εξ υπαρχής ανοικοδόμηση δύο Ι. Μονών στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια, την Γυναικεία Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας και την Ανδρώα Ι. Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, αφ΄ ετέρου δε με το να παραμείνει ο μακαριστός ένας ταπεινός εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, χωρίς να αναζητήσει περαιτέρω Εκκλησιαστικά αξιώματα, διακονών Αυτό στον χώρο και των δύο Ι. Μονών, που ο ίδιος με την βοήθεια των πιστών Ίδρυσε. Στην Εξόδιο Ακολουθία παρευρέθη ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ