Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:21

Την αγωνία της για τον κίνδυνο καταστροφής της αρχαίας πόλης της Παλμύρας εκφράζει η ΔΣΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανακοίνωση για τον κίνδυνο καταστροφής της αρχαίας πόλης της Παλμύρας εξέδωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας. Στο κείμενό της, η ΔΣΟ εκφράζει τον αποστροπιασμό της για τα όσα διαδραματίζονται στην Μέση Ανατολή καθώς και την αγωνία της για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα πολιτιστικά μνημεία που βρίσκονται εκεί.

Ακόμη, κάνει έκκληση προς κάθε υπεύθυνο, αφενός να σταματήσει η προσφυγιά μεγάλων τμημάτων του λαού της περιοχής και αφετέρου να διασωθούν τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Παλμύρας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Ο πολιτισμένος κόσμος με φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθεί τα γεγονότα στην Παλμύρα.

Σφαγές αθώων πολιτών, εξανδραποδισμός γερόντων και παιδιών, λεηλασία πόλεων συνθέτουν το σκηνικό πολέμου, καταστροφής, δυστυχίας, ενώ ταυτόχρονα η συστηματική καταστροφή ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών τόπων της Μέσης Ανατολής στο όνομα της θρησκείας, αποτελεί μείζονα απώλεια, η οποία θα επηρεάζει αρνητικά τις τοπικές κοινωνίες στο διηνεκές.

Και ενώ σήμερα απειλείται με καταστροφή η αρχαία πόλη της Παλμύρας, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που στάθηκε το σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών, με την τέχνη και την αρχιτεκτονική μίξη ελληνικών, ρωμαϊκών και περσικών επιρροών, με απογοήτευση παρακολουθούμε τη διεθνή κοινότητα να αδυνατεί ή να αρνείται να επέμβει προκειμένου να σταματήσει τη διαφαινόμενη τραγωδία.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.):
● Ενώνει τη φωνή της με κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη και απευθύνει διεθνή έκκληση προς κάθε φορέα έκφρασης κοινωνικών συμφερόντων να ζητήσει την άμεση παύση των πολιτιστικών εγκλημάτων και των διώξεων στη Συρία και το Ιράκ. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, επιτέλους, οι οργανισμοί για τη διαχείριση του κινδύνου των καταστροφών και να αναλάβουν την ευθύνη για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τόσο για την εγγενή αξία της όσο και λόγω του ρόλου της στη διατήρηση της ταυτότητας των τοπικών κοινοτήτων.

● Ζητά να σταματήσει η μετανάστευση και προσφυγιά μεγάλων τμημάτων του λαού της περιοχής που εξαναγκάζονται και εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες

● Εκφράζει την αλληλεγγύη της προς κάθε πολίτη ανεξαρτήτου πίστης, Χριστιανό ή Μουσουλμάνο που διώκεται, φυλακίζεται, εξορίζεται και οδηγείται στην απόγνωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ