Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:07

“Τελειωθείς εν όλίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς…”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ευάρεστος τω Θεώ γενόμενος ήγαπήθη και ζών μεταξύ αμαρτωλών μετετέθη- ήρπάγη, μη κακία άλλάξη σύνεσιν αυτού, ή δόλος άπατήση ψυχήν αυτού… Τελειωθείς εν όλίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς- αρεστή γαρ ην ή ψυχή αυτού…» (Σοφία Σολ. δ’ 10).

Εκοιμήθη χθες αιφνιδίως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Έγγρας Ιερώνυμος, του Πατριαρχείου Σερβίας σε ηλικία 47 ετών. Ο μακαριστός ιεράρχης, ήταν ιδιαιτέρως καλλιεργημένος καθώς ήταν απόφοιτος της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου, ενώ πέρασε αρκετά χρόνια στο Ανατολικό Ινστιτούτο Ποντιφικού στη Ρώμη, όπου απέκτησε Master στην Θεολογία και έκανε έρευνα στις λειτουργικές επιστήμες.

Επίσης παρακολούθησε το υψηλότερο γήπεδο (Oberstufe) στα γερμανικά, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Συνέγραψε την διδακτορική του διατριβή στον τομέα της λειτουργικής θεολογίας και μιλούσε ελληνικά, ιταλικά, γαλλικά, ρωσικά, γερμανικά και αγγλικά.

Τα 2 τελευταία χρόνια πριν την εκλογή του σε Επίσκοπο, υπηρέτησε στην ενορία της Αγία Βαρβάρας Ιλίου. Πάντοτε με λόγο παρηγορητικό… Επίσκοπος και μοναχός.

Όπως γραφεί στην σελίδα της ενορίας στο Facebook,  “Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας θρηνεί την απώλεια ενός πατέρα και φίλου της, αλλά ελπίζει πως ο αγαθός Θεός, που τον πήρε από κοντά μας ενώ ήταν σε ηλικία 47 ετών, θα τον κάνει λειτουργό στην ουράνια λειτουργία, και τώρα θα τον έχουμε πιο κοντά μας, κάθε φορά που κι εμείς θα λειτουργούμε και θα τον μνημονεύουμε”.

 

 15025651_10154741752049826_405277902608265169_o

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ