Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:58

Τα Χριστούγεννα στην “Μαύρη Ήπειρο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Γέννηση του Θεανθρώπου σε όλες της πόλεις της Αφρικής.

Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, κατά την οποία ανέγνωσε την Πατριαρχική Εγκύκλιο των Χριστουγέννων του Σεπτού Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Μακ. κ.Θεοδώρου Β’.

Επίσης, ευλόγησε και προσέφερε στον ανεγειρόμενο παρακειμένως παμμεγέθη Ιερό Καθεδρικό Ναό μία νέα καμπάνα, η οποία αποτελεί δωρεά της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Τέλος, η επίσκεψη-έκπληξη του «Papa Noël» σκόρπισε χαρά στα μικρά παιδιά, αφού τους προσέφερε δώρα (καινούρια ρούχα και παιχνίδια) που ο Σεβασμιώτατος εξασφάλισε με την ευεργετική συναρωγή Ελλήνων αδελφών. Ακολούθησε εόρτια σύναξη των πιστών στον περίβολο του Ιερού Ναού υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Την Θεία Λειτουργία και τις εόρτιες εκδηλώσεις εκάλυψε η κρατική τηλεόραση του Κονγκό-Μπραζαβίλ (Tele-Congo).”

Στην Κένυα ο Επίσκοπος Κισούμου Αθανάσιος γιόρτασε τη Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Μάρκου, η οπία βρίσκεται υπό κατασκευή. Τον υποδέχθηκαν θερμά με τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σεραφείμ τη συμμετοχή του εφημερίου π. Γεωργίου και την παρουσία των Διπλωματικών Αρχών του Πρέσβη κ. Γεωργίου Μαρκαντωνάτου και του Προξένου της Κύπρου κ. Νέστορα Νέστορος.

Στην Ουγκάντα ο Μητροπολίτης Καμπάλας Ιωνάς, προεξήρχε της Θείας Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ναμουνγκούνα. Μεγάλος αριθμός παιδιών συμμετείχαν στην Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

Στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης ο Επίσκοπος Χρυσόστομος τέλεσε την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στο Ναό των Ταξιαρχών, η οποία εκφωνήθηκε σε 3 γλώσσες (ελληνικά, πορτογαλικά και ρωσικά). Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μοζαμβίκη Γεράσιμος Μαρκέτος και ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στη Μοζαμβίκη Στέργιος Μπαρμπαρούσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ