Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:48

Τα προβλήματα της νεολαίας στο επίκεντρο της ιερατικής σύναξης στη μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ε.έ., εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», και κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή, στην αρχή της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα γεγονότα και τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο διάστημα εις την επαρχία μας με κορυφαία την Πατριαρχική Επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ετέλεσε και τα θυρανοίξια του πρώτου εν Ελλάδι Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητος εφιστώντας κυρίως την προσοχή των ιερέων γύρω από τη νεολαία και τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα λόγω των δύσκολων περιόδων που διέρχεται η χώρα μας, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά σε θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της επαρχίας μας.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και εποικοδομητικός διάλογος με τους ιερείς πάνω σε ζητήματα συγχρόνων προβλημάτων και προβληματισμών, ενώ τέλος ανακοινώθηκε α) η δημιουργία δύο νέων παραρτημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής που λειτουργεί εις την Ιερά Μητρόπολη, ώστε να μπορούν από όλη την επαρχία της Μητροπόλεως οι άνθρωποι να διδαχθούν την πνευματική αξία της Ορθοδόξου Υμνογραφίας και να μάθουν την μεγάλη σπουδαιότητα της συνεχούς καλλιέργειας αυτού του είδους, και β) η επανέναρξη των μεταπτυχιακών τμημάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος τα οποία θα έχουν σχέση με την αρχαιολογία και την βιβλική γραμματολογία και ιστορία.

Μετά το πέρας της Ιερατικής Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης εδέχθη με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης τον νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομον, εις τον οποίο και ευχήθηκε αγλαόκαρπον διακονία επ’ αγαθώ της Εκκλησίας, εν’ όψει των νέων πολυεύθυνων καθηκόντων της ποιμαντορίας του που αναλαμβάνει εις την ιστορική Μητρόπολη Τρίκκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ