Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:50

Τα πνευματικά παιδιά θυμήθηκαν τον ευεργέτη τους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

21 Οκτωβρίου είναι η μέρα μνήμης της ανακομιδής των λειψάνων του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω και κατ’ αυτή την ημέρα τιμούσε τα ονομαστήριά του ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Τα πνευματικά του αναστήματα, Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέλεσαν τρισάγιο στην μνήμη του.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κυρού Χριστοδούλου στό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος τέλεσε θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Καμάρας και τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, τονίζοντας ότι άφησε το στίγμα της διαβάσεώς του στην ζωή ολοφάνερο στις καρδιές των ανθρώπων.

Υπήρξε άνθρωπος βαθιάς και αυθεντικής ορθοδόξου πίστεως, φιλόπατρις, γνήσιος Έλληνας, και ομολογητής της; εκκλησιαστικής παραδόσεως και ταυτότητος στην εποχή της θρησκευτικής αδιαφορίας, της υποκρισίας, της πολιτιστικής αλλοτριώσεως. Η ομολογία του ήταν «Χριστός και Ελλάδα». Οι Έλληνες καλούμαστε να κρατήσουμε τις αρετές του και το παράδειγμά του ζωντανό στις καρδιές μας και να παλέψουμε για την ιδιοπροσωπία μας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ