Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 0:59

Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Θηβών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη Δευτέρα του Πάσχα η αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Κατά τήν ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης με την εορτή του Αγίου Γεωργίου στην γραφική κωμόπολη της Αράχωβας.

Ο λαοφιλής Άγιος τιμάται ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη πόλη με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγάπης και στην περιφορά της εικόνος προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.

Ανήμερα της εορτής του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Λιβαδειάς πλαισιούμενος υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Καθηγουμένων ανδρώων Ιερών Μονών, Κληρικών της Μητροπολιτικής μας περιφερείας και άλλων επαρχιών και των Εφημερίων του Ι. Ναού.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δοσίθεος Καστόρης, ο οποίος τόνισε ότι η τιμή προς τον Επίσκοπο σημαίνει υπακοή στο Χριστοκεντρικό κλίμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως με τη βιοτή Του, μας απέδειξε ο τιμώμενος Άγιος.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αλήθεια που πηγάζει από τη ζωή του Αγίου Γεωργίου, η οποία τιμά το ανθρώπινο πρόσωπο και ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευλογημένα, πολύκαρπα και ελπιδοφόρα προς όλους τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό για να ευχηθούν στον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως προκειμένου να δεχθεί τις ευχές του χριστεπωνύμου πληρώματος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον μεθεόρτιο Εσπερινό του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Θηβών στον οποίο έψαλλαν οι χοροί των μοναζουσών των Ι. Μοναστηριών της επαρχίας μας. Με το πέρας του Εσπερινού, δέχθηκε ευχές στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της ως άνω Ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ