Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:32

Τα θερμά λόγια του Κεφαλληνίας Δημητρίου για τον μακαριστό Γεράσιμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Άνθρωπο γνωστό στο πανελλήνιο για την ακεραιότητα του, χαρακτήρισε τον άμεσο προκάτοχο του μακαριστό μητροπολίτη Γεράσιμο, ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ως μητροπολίτης στο νησί, στην Μονή του Αγίου Γερασίμου, ο κ. Δημήτριος μίλησε με θερμά λόγια για τον μακαριστό Γεράσιμο υπογραμμίζοντας πως θα προσπαθήσει κατά δύναμη να κάνει πράξει πολλές από τις παρακαταθήκες του.

Μάλιστα σημείωσε πως αν και δεν τον γνώριζε πολύ καλά είχε επικοινωνήσει μαζί του λίγες μέρες πριν την εκδημία του για να του ευχηθεί για την εκλογή και χειροτονία του. «Που να ήξερα ότι σε μερικούς μήνες θα ήμου εγώ στη θέση του» είπε και κάλεσε τους Κεφαλλήνες να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του.

Στην πρώτη Θεία Λειτουργία του κ. Δημητρίου στην Κεφαλλονιά συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Βρεσθένης, Σισανίου και Τριφυλίας καθώς και πολλοί κληρικοί του νησιού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο νέος μητροπολίτης τέλεσε τρισάγιο στον χώρο όπου αναπαύονται οι Προκάτοχοι του, δίπλα από τον μικρό ναό του Αγίου Γερασίμου.


Φωτογραφίες – Video: In Kefalonia

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ