Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:15

Τα Θεοφάνια στο Περιστέρι – Χρυσόστομος: «Να μην σκύβουμε το κεφάλι μας και να έχουμε όραμα για το μέλλον!»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικής κατάνυξης γιορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου τα Άγια Θεοφάνεια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. κ. Χρυσόστομος τέλεσε στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού ναού «Ευαγγελιστρίας» Περιστερίου τον Μέγα Αγιασμό με την συμμετοχή του πρεσβυτερίου, των δημοτικών και των λοιπών αρχών της πόλης και πλήθους λαού ο οποίος κατέκλυσε την κεντρική πλατεία του δήμου.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας του Μεγάλου Αγιασμού, απηύθυνε επίκαιρες εόρτιες ευχές στους πιστούς και τους εμψύχωσε τονίζοντάς τους πως με την εμμονή στην Ορθόδοξη πίστη, την ομοφωνία και την στενή συνεργασία όλων των πολιτικών αρχών και του λαού θα σωθεί τελικά η πατρίδα μας και θα εξέλθει από την παρούσα δεινή πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση. «Ο Θεός θα βάλει το χέρι Του αν εμείς του το ζητήσουμε αληθινά!» τόνισε ο σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο ποιμενάρχης της πόλεως του Περιστερίου βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει το ευσεβές του πλήρωμα και να ανακοινώσει το πολυσχιδές πρόγραμμα για το νέο έτος. Στα πλαίσια αυτά ανήγγειλε την προσεχή λειτουργία του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, όπως επίσης και την μετατροπή του ορφανοτροφείου σε στέγη παιδιών ΑΜΕΑ ή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι τα σχέδια για τις κατασκηνώσεις στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθίωτιδας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και θα είναι έτοιμα στο τέλος του μηνός Μαρτίου οπότε και θα υποβληθούν στην οικεία πολεοδομική Υπηρεσία για την έκδοση της σχετικής άδειας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ