Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:35

Τα Θεοφάνια στην Κάλυμνο παρουσία του Πρωθυπουργού (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, τελέστηκε η τελετή του αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Λιμάνι της Καλύμνου από το Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο Καλύμνου με στρατιωτικό ελικόπτερο CH-47DG Chinook λίγο μετά τις 10.00 το πρωί . Το συνόδευαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός , ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος ΠΝ Ευάγγελος Αποστολάκης ,ο αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης και ο Αρχηγός Στόλου ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Γ. Παυλόπουλος

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής και ο έπαρχος Ιωάννης Θεμέλαρος.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός μετακινήθηκε οδικώς προς την Πόθια και προσήλθε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού όπου στον προαύλιο χώρο του αποδόθηκαν τιμές από τη Δημοτική Φιλαρμονική και στρατιωτικό άγημα. Παρόντες στο ΙΝ οι Τοπικές Αρχές οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και Δημήτρης Γάκης ,ο αντιπεριφερειάρχης Χ.Κόκκινος ,ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης,ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κασσάρας.

Ακολούθως η ιερά πομπή με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και στρατιωτικού αγήματος κατευθύνθηκε στην προβλήτα (κορδόνι) μπροστά από το Ηρώον όπου τελέστηκε η σχετική δέησις από τον Μητροπολίτη Παίσιο και ο καθαγιασμός των υδάτων διά της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Δεκαπέντε(15) τολμηροί νεαροί κολυμβητές βούτηξαν φέτος για να πιάσουν το σταυρό.

Τυχερός ο νεαρός Μιχάλης Μαίλλης ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και εκτός την εικόνα που του δόθηκε από την Ι.Μητρόπολη έλαβε από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας 10ήμερο τιμητική άδεια.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ