Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:34

Τα Θεοφάνεια στον Πειραιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου τελέσθηκε σήμερα το πρωί ο Καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τα άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, ενώ συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ενώ σημείωσε ότι «εορτάζουμε σήμερα την καθαίρεση κάθε ψευδούς ιδεολογήματος και ιδεοληψίας με την εγκαθίδρυση της νέας Πολιτείας, την οποία ο ίδιος ο Θεός Λόγος προσέφερε εις την κτίση των ανθρώπων, εγκαινιάζοντας τα δύο υπέρτατα μεγέθη που αντιμετωπίζουν την καταδολίευση της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας, την ταπείνωση και την πραότητα, τα γνωρίσματα του ζώντος Θεού».

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου τελέσθηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υπουργών, Βουλευτών, Πολιτευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, κληρικών και λαϊκών.

Ο Τίμιος Σταυρός ερρίφθη ανάμεσα σε ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού και αμέσως άνδρες των ΟΥΚ έπεσαν στην θάλασσα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ