Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:40

Τα Θεοφάνεια στον Βόλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στην ηλιόλουστη πόλη του Βόλου, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευλαβούς λαού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, του Δημάρχου Βόλου κ. Θάνου Θεοδώρου, του Λιμενάρχου Βόλου κ. Εμμανουήλ Κανάλη, του Αστυνομικού Δ/ντή Μαγνησίας κ. Ιωάννου Τόλια, εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατευθύνθηκε στην παραλία του Βόλου, όπου ο Σεβασμιώτατος, οι Κληρικοί και οι Αρχές επιβιβάστηκαν επί πλοιαρίου, από του οποίου ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, για τον οποίο βούτηξαν στη θάλασσα περί τους 20 άνδρες.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «Θεοφάνεια σημαίνει την φανέρωση του Θεού στη ζωή μας, την αποκάλυψη της αγάπης της Τριαδικής Θεότητας στην ιστορία. Ο Θεός είναι αγάπη. Πιστεύουμε στην Τριάδα σημαίνει πιστεύουμε στην αγάπη, στον άνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού και στεκόμαστε δίπλα του, όποιος κι αν είναι, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Εμείς οι Έλληνες και ορθόδοξοι έχουμε πολιτισμό που δίδει αξία σε κάθε άνθρωπο, γεγονός που απεδείχθη περίτρανα και αυτή την εποχή. Ας θυμηθούμε τους συμπολίτες μας στα νησιά μας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που δίνουν καθημερινά μάχη για να σώζουν ζωές, ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, επίσης, όλο τον λαό και τους φορείς του τόπου που την περίοδο των εορτών και όχι μόνο έδειξαν την φιλάνθρωπη στάση τους προς τους εμπερίστατους αδελφούς μας, κρατώντας όρθια την κοινωνία μας τούτες τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ