Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:44

Τα Θεοφάνεια στη συμπρωτεύουσα- Αγιασμός στον Θερμαϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για ακόμη μια χρονιά, νέοι άνδρες αψήφησαν κρύο και υγρασία και βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να πιάσουν τον σταυρό που έριξε ο ποιμενάρχης της πόλης και να λάβουν την ευλογία του.

Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία και τη δοξολογία, κατά τις οποίες προεξήρχε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, κληρικοί και λαϊκοί, μαζί με τους επισήμους, κατηφόρισαν στην παραλία για τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του σταυρού.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, στην ομιλία του, υπογράμμισε τη σημασία των Θεοφανείων στη ζωή των πιστών ενώ έκανε λόγο και για τον αγιασμό που τελείται την ημέρα αυτή. Ακόμη, προέτρεψε τους πιστούς “να σκεφτούμε την ανάγκη της εσωτερικής μας κάθαρσης”.

Ο κ. Άνθιμος μίλησε και για το κακό που υπάρχει στον κόσμο, το οποίο, όπως είπε “ητάτται μόνο με την πίστη και τη συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας”.

Στη δοξολογία και τον αγιασμό των υδάτων του Θερμαϊκού παραβρέθηκαν οι: Μάρκος Μπόλαρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Ιωαννίδης τ. βουλευτής ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Μητσοτάκης τ. Υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης βουλευτής ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ, Στέλιος Παπαθεμελής, πρώην Υπουργός, Ηλίας Λεοντάρης, Στρατηγός- Διοικητής Γ. Σώματος Στρατού, Βασίλειος Μωϋσίδης, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Σοφιός, Αντιστράτηγος- Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητης Βορείου Ελλάδος, Πλοίαρχος Χρήστος Παυλούδης, Διοικητής Ναυτικής Διοικήσεως Βορείου Ελλάδος, Ταξίαρχος (Ι) Ιωάννης Παπαδόπουλος, Υποδοικητής ΑΔΙΣΠΟ καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών κλάδων των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δημοσθένης Τσαβδαρίδης, Ι. Μ. Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ