Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 17:32

Τα Εισόδια της Θεοτόκου εορτάστηκαν λαμπρά στην Βάρη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Μεγάλυνον ψυχή μου, τὴν προσενεχθεῖσαν, ἐν τῷ ναῷ Κυρίου, καὶ εὐλογηθεῖσαν, χερσὶ τῶν Ἱερέων”.

Με την φράση αυτή άνοιξε την ομιλία του ο Επίσκοπος Ελαίας κ. Θεοδώρητος κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη σημερινή μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία τιμήθηκε δεόντως στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βάρη.

Ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεοδώρητος, προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Γλυφάδας και άλλων μητροπόλεων.

Στην ομιλία του ο κ. Θεοδώρητος τόνισε τη σημασία, αλλά και τη συγκίνηση που προκαλεί το γεγονός της γέννησης, ενός μικρού κοριτσιού από μία γυναίκα προχωρημένης ηλικίας, αντίθετα με τους νόμους της φύσης που υπαγόρευαν πως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

“Δεν ήταν θαύμα, δηλαδή παρά λόγον, αλλά υπέρ λόγον, δηλαδή απόφαση του Θεού”. ενώ συμπλήρωσε πως “Όπου εμπίπτει θέλημα Θεού, δεν χωράνε φυσικοί νόμοι”.

Λίγο προ της απολύσεως, τελέστηκε λιτάνευση της Τιμίας Εικόνος της Θεοτόκου και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στο ναό, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου, αλλά και πλήθους πιστών.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μελέτιος Μπουντούρης, ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Θεοδώρητο και τους πατέρες, για την τιμητική τους παρουσία στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τις τοπικές αρχές, τις κοπέλες του πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης, την αστυνομία για την πολύτιμη βοήθειά της, αλλά και όλους όσους προσήλθαν να προσκυνήσουν και να συμμετέχουν σε αυτήν τη λαμπρή πανήγυρη.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ