Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:11

Τα εγκαίνια του νέου ρωσικού ναού στο Παρίσι από τον Πατριάρχη Κύριλλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΠΑΡΙΣΙ | Γιώργος Φερδής Τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Τριάδας στην άκρη της γέφυρας (pont de l’ Alma) κοντά στην ελληνική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου τέλεσε σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο αρχιεπίσκοπος Χαριουπόλεως Ιωάννης καθώς και αρκετοί επίσκοποι άλλων Εκκλησιών που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία συλλειτούργησαν με τον Ρώσο Πατριάρχη.

Αρκετό καιρό πριν οι ορθόδοξοι του Παρισιού έβλεπαν μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ τους πέντε τρούλους της νέας ρωσικής εκκλησίας στην άκρη του Σηκουάνα.

[jw7-video n=”1″]

Σε ένα συγκρότημα κτιρίων 4000 τετραγωνικών μέτρων η εκκλησία θα είναι το σήμα κατατεθέν για τη ρωσική Εκκλησία που δίνει μεγάλη σημασία στη διεθνή εικόνα της.

Ανάμεσα στους επισήμους ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ρωσίας Σβετλάνα Μεντβέντεβα και υπουργοί της ρωσικής κυβέρνησης.

Η τοποθεσία του νέου ναού έχει μεγάλη σημασία για τους Ρώσους καθώς είναι δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα και φαίνεται από πολλά ιστορικά και τουριστικά σημεία που γεμίζουν καθημερινά από κόσμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ