Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 14:35

Τίμησαν τον στύλο της Ορθοδοξίας, Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον υπέρμαχο και στύλο της ορθοδόξου πίστεως, Άγιο Μάρκο Επίσκοπο Εφέσσου τον Ευγενικό, τίμησαν στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος

Ο κ. Ιάκωβος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Καλού Ποιμένος λέγοντας πως “Όλο το στερέωμα της Εκκλησίας εδράζεται και στηρίζεται στον Καλό Ποιμένα Ιησού Χριστό” ενώ τόνισε ότι “ο ποιμήν ο καλός έγινε άνθρωπος και ήρθε στην ζωή μας για να μας κάνει παιδιά του Θεού και συγκληρονόμους της Βασιλείας Του. Για το λόγο αυτό η ενανθρωπηση του Χριστού είναι το γεγονός που πρέπει να έχουμε πάντα στην καρδιά μας και να μας οδηγεί πνευματικά”.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Θαυμακού είπε “Όποιος αποδέχεται τον Ιησού Χριστό ως Θεό και αποδέχεται και το σωτηριώδες έργο του, τον ακολουθεί και στην ζωή και αποδέχεται το θέλημά Του. Ο Χριστός έρχεται να για να μας λυτρώσει από την φθαρτότητα και να μας απαλλάξει από τους δερμάτινους χιτώνες”.

Για τον σήμερα τιμώμενο Άγιο Μάρκο Επίσκοπο Εφέσσου τον Ευγενικό, ο κ. Ιάκωβος είπε ότι “Ο Άγιος Μάρκος μας καλεί σε μια πορεία ευθύνης και ορθότητας και ομολογίας του Τριαδικού Θεού”.

Η προσέλευση του κόσμου στις ακολουθίες ήταν μεγάλη καθώς ο ναός αυτός, αποτελεί τον μοναδικό στον ορθόδοξο κόσμο, ενοριακό ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ