Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 1:01

Σύναξη πρωτοσυγκέλων στο Ίλιον για τα ονομαστήρια του πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αγρυπνία εόρτασε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης τα ονομαστήρια του, επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Ιλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Προεξάρχοντος του εορτάζοντος π. Συμεών τελέστηκε η αγρυπνία και συλλειτουργούντων πολλών κληρικών, πρεσβυτέρων και διακόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κληρικοί τόσο από την Αρχιεπισκοπή όσο και από διπλανές μητροπόλεις ήρθαν για να ευχηθούν στον π. Συμεών τα χρόνια πολλά.

Πλήθος πιστών ειχε συγκεντρωθεί από νωρίς για να ευχηθεί στον προϊστάμενο του παρεκκλησίου αλλά και δικό τους άνθρωπο, όπως χαρακτήρισαν πολλοί πιστοί τον πατέρα Συμεών.

Τον θείο λόγο κύρηξε ο πρωτ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα λόγια για τον βίο του οσίου Συμεών.

Ο π. Συμεών μεσα από την καρδιά του ευχαρίστησε έναν έναν, όπως συνηθίζει, τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που του ευχήθηκαν, αναφωνώντας “Άξιος” στο τέλος της Αγρύπνιας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ