Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:35

Σύναξη προς τιμήν των Πρεσβυτερών της Μητροπόλεως Δημητριάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μία ωραία, εποικοδομητική βραδιά, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, την Κυριακή 12/11, οι Πρεσβυτέρες της Τοπικής μας Εκκλησίας, στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ», όπου πραγματοποιήθηκε προς τιμήν τους εόρτιο βραδινό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στην χάρη, αλλά και στο βάρος που φέρουν οι Πρεσβυτέρες, σε εποχή πολύ δύσκολη. Έχοντας ο ίδιος την εμπειρία, σημείωσε ότι η ιερατική οικογένεια είναι στο μέγιστο βαθμό τιμητική, αλλά ταυτόχρονα και δακτυλοδεικτούμενη, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο. Υπογράμμισε την αξία της φιλανθρωπίας εκ μέρους της Πρεσβυτέρας, καθώς και η ίδια μετέχει της ιερωσύνης. Προέτρεψε τις πρεσβυτέρες να έχουν μέσα τους χαρά, καθώς η θέση τους είναι μεν πολύ δύσκολη, αλλά, ταυτόχρονα, είναι τιμητική και όμορφη.

Τις κάλεσε να δίνουν χρόνο, αλλά και χώρο στους ιερείς, αλλά και να μάθουν να αγαπούν με την γλώσσα της αγάπης του άλλου. Μάλιστα, όπως τόνισε, όταν αυτό επιτευχτεί εκατέρωθεν, είναι παράδεισος.

Ακολούθησε η ομιλία του Θεολόγου-Σύμβουλου Γάμου κ. Εμμανουήλ Τουφεξή, ο οποίος και παρουσίασε στις Πρεσβυτέρες την διαφορετικότητα μεταξύ των συζύγων, καλώντας τες να επενδύσουν στην αμοιβαία κατανόηση και στην επικοινωνία με τους συζύγους τους.

Ακολούθησε δεξίωση, συνοδεία μουσικού προγράμματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ