Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:51

Συνεργασία μεταξύ ελλαδικής και κυπριακής εκκλησίας για ανάδειξη των ιερών προσκυνημάτων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία της Κύπρου και την Εκκλησία της Ελλάδος για θέματα ανάπτυξης και προβολής των προσκυνηματικών περιηγήσεων υπογράφηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Αρχιεπισκοπή της Κύπρου στη Λευκωσία.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν, για την κυπριακή εκκλησία, ο επίσκοπος Μεσαορίας και πρόεδρος του συνοδικού γραφείου προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Γρηγόριος και ο ομόλογός του από την Εκκλησία της Ελλάδος μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Την πρωτοβουλία για την υπογραφή του συμφώνου αυτού είχε το συνοδικό γραφείο προσκυνηματικών περιηγήσεων της ελλαδικής εκκλησίας.

Η τελική υπογραφή του, σήμερα, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση και δυναμική στην μέχρι τώρα στενή συνεργασία των δύο εκκλησιών και στον τομέα των προσκυνηματικών περιηγήσεων (θρησκευτικού τουρισμού), αφού θέτει τις βάσεις για πιο συστηματική προώθηση κι ανάδειξη των προσκυνημάτων Ελλάδας και Κύπρου καθώς και την ενίσχυση των προσκυνηματικών ταξιδιών από και προς τις δύο χώρες.

Αντίστοιχο σύμφωνο συνεργασίας έχει ήδη υπογράψει η εκκλησία της Ελλάδος, διά του συνοδικού της γραφείου επί των προσκυνηματικών περιηγήσεων, με την εκκλησία της Ρωσίας.

Επίσης, έχει ήδη δρομολογηθεί να υπογραφούν προσεχώς αντίστοιχα σύμφωνα συνεργασίας και με τις Εκκλησίες της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Πολωνίας και της Γεωργίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ