Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:53

Συνεργάζονται για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου Υπ. Υγείας κι Αρχιεπίσκοπος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η συνεργασία των κοινωνικών δομών Υπουργείου Υγείας και Εκκλησίας της Ελλάδος με σκοπό την ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου κι Εκκλησίας. «Η Εκκλησία, ειδικά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διαθέτει πολλές μονάδες ηλικιωμένων οι οποίες μπορούν να συνδεθούν με τα νοσοκομεία», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Ανέφερε, μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής τη σύγχρονη μονάδα ανακούφισης πόνου που επειχειρεί να οργανώσει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «χρήσιμη και παραγωγική» τη συζητήση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ενώ δεσμεύτηκε για την επόμενη συνάντησή τους.

«Θα κάνουμε κι επόμενη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο αφού εξετάσουμε πρώτα μία προς μία τις περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε. Θα μπορούμε τότε με συγκέκριμενο τρόπο να επιβεβαιώσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με στόχο να υπηρετήσει τις ανάγκες του ανθρώπου που αισθάνεται εγκαταλελειμένος είτε από την οικογένειά του είτε από την κατάσταση της υγείας του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών δήλωσε κι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Ρεπορτάζ- Φωτογραφία: Γιώργος Φερδής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ