Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:25

“Συναντώ τον Θεό, συναντώ τον άλλον”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την καθιερωμένη συνάντηση κλήρου και νεολαίας πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, την Τρίτη 1 Μαΐου 2018.

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, κοντά στην πόλη της Γάνδης, με την ανοιξιάτικη φύση να λαμπρύνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, οι κληρικοί των τριών χωρών του Μπενελούξ μαζί με διαφόρων ηλικιών νέους ενορίτες τους, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να προσευχηθούν, να επικοινωνήσουν και να ζήσουν λίγες ώρες μαζί, μοιράζοντας την χαρά, τις σκέψεις αλλά και τους προβληματισμούς τους για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η ημερίδα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλαν νέοι σε διάφορες γλώσσες.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γραμματέας της Επιτροπής Νεότητος της Μητροπολεώς Βελγίου, π. Κυπριανός Popescu, ο οποίος έκανε μια μικρή εισαγωγή στο θέμα της ημερίδας, το οποίο ήταν: «Συνάντηση με τον πλησίον, συνάντηση με τον Θεό».

Ακολούθησε καφές και ένας περίπατος στο άλσος του περιβάλλοντος χώρου, ενώ το μεσημέρι οι συμμετέχοντες γευμάτισαν μαζί, δραστηριότητες που χάρισαν ευκαιρία συναναστροφής και περαιτέρω γνωριμίας.

Μετά το γεύμα οι νέοι χωρίστηκαν σε γλωσσικές ομάδες εργασίας, όπου συζητήθηκε, με επικεφαλής ορισμένους κληρικούς, η σημασία του θέματος της ημερίδας για ένα νέο του σήμερα. Υπήρξε γόνιμος διάλογος και ενδιαφέρουσες απόψεις για τις διαπροσωπικές σχέσεις, την μοναξιά και τα ψυχολογικά προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να δει τον Θεό μέσα από την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο.

Οι κληρικοί της Μητροπόλεως, υπό τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, έκαναν τη δική τους ομάδα εργασίας όπου συζητήθηκε η προσέγγιση της ποιμαντικής των νέων και η ευθύνη των κληρικών για τη διαφύλαξη και διατήρηση των νέων κοντά στα ήθη και τις παραδόσεις της πίστης, κόντρα στις προκλήσεις της εποχής μας.

Στο τέλος έγινε μια γενική ανασκόπηση των όσων ειπώθηκαν στις ομάδες εργασίας και ένα γενικό συμπέρασμα της ημερίδας, όπου ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς και τους νέους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του για μια ακόμα φορά, καθώς και τους κληρικούς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Νεότητας και φρόντισαν για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Τέλος οι νέοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη καθιερωμένη τριήμερη Συνάντηση που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Βέλγιο 26-28.10.2018.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ