Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:55

Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Στανίσλαβ Λιπόβσεκ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Τσελς Στανίσλαβ Λιπόβσεκ, Πρόεδρο της Διασκέψεως των Επισκόπων Σλοβενίας είχε συνάντηση στις 17 Μαΐου 2017 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας καλωσόρισε τον Επίσκοπο Στανίσλαβ Λιπόβσεκ και τη συνοδεία του στο χώρο του συνοδικού ιδρύματος με ευθύνη τις εξωτερικές σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ κατέθεσε τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στη Σλοβενία και τις συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας και τον επικεφαλής και τους εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σλοβενία. Ειδικότερα δε ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης της 100ης επετείου από ιδρύσεως του Ρωσικού παρεκκλησίου Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπος Βλαδιμήρου στο πέρασμα Βρσιτς τον Ιούλιο 2016.

Κατά τη σνομιλία, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της ιστορικής συναντήσεως του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου και του Πάπα Ρώμη Φραγκίσκου στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στην Αβάνα. Επίσης τα μέρη αναφέρθηκαν στις σχέσεις μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σλοβενία και την κατάσταση της Ορθοδοξίας στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Στανίσλαβ Λιπόβσεκ ευχαρίστησε τον Ρώσο Ιεράρχη για τη φιλοξενία κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Στο τέλος υπήρξε ανταλλαγή ενθυμίων.

Εκ του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ