Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:46

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη και Κώστα Γαβρόγλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα αλλά και τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία”, όπου έχει καταλύσει.

Τις διάφορες εξελίξεις τόσο σε εκκλησιαστικά όσο και σε εκπαιδευτικά θέματα συζήτησαν ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου στην συναντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Όπως δήλωσε ο υπουργός «Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τις σκέψεις του για διάφορα ζητήματα», προσθέτοντας ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι ένας άνθρωπος με σοφία.

Επεσήμανε μάλιστα ότι οι πρόσφατες συζητήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «μας γεμίζουν με αισιοδοξία» λέγοντας ότι πρόκειται «για μία νέα φάση στις σχέσεις του Φαναρίου με την Εκκλησία της Ελλάδος, μια περίοδος πνευματικής ενότητας, κι αυτό χειροκροτούμε». ΄

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δήλωσε ότι «Είναι πάντα μεγάλη τιμή να συναντώ τον Παναγιώτατο», ενώ τόνισε τον ενθουσιασμό του για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου λέγοντας πως «Η κυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεκινήσει την αποστολή του επιτυχώς στις ΗΠΑ”.

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε πως αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της Ουκρανίας, “όπου ο λόγος του Παναγιωτάτου είναι εξαιρετικά σημαντικός, όπως και γενικά σε όλη την Ορθοδοξία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ